Och nu kanske ni undrar vad det är jag vill att ni ska förstå med hästar egentligen.
Relationen mellan en häst och en människa är mycket speciell. Jag har haft både kanin, katt och hund men det är fortfarande inte samma sak som med en häst. Jag vet flera av mina vänner som ändrat uppfattning av hästar efter att varit en dag i stallet. 
Det är väldigt svårt att förklara men jag ska försöka så gott jag kan.
En häst känner alla dina känslor skulle man nästan kunna säga. Jag är väldigt mörkrädd och jag minns att min sista egna häst Berry kände det direkt när jag red ute i mörker. Jag spände mig och han spände sig då minst lika mycket då eftersom att han kände att jag var rädd. Trodde alltid att jag hade en mörkrädd häst men i själva verkat var det bara jag själv som smittade av min rädsla.
Samma sak när jag hopptränar och känner mig osäker på hindrerna, det känner hästen direkt. Jag kan ena dagen hoppa hinder på 120 cm höjd utan problem eftersom jag är säker, det stärker hästens självförtroende. Men en minsta tvekan på hindret så kan det självförtroendet försvinna på 3 sekunder. Vilket jag varit med om flera gånger då jag haft väldigt känsliga hästar. 
Det är nog det svåraste med hästarna, just att man måste alltid vara lugn med dem annars blir de lika upphetsade som en själv. Tex slänger jag på ett täcke på en häst som aldrig varit rädd för täcken kan den hoppa upp i luften av det.
 
En häst har även ett väääldigt bra minne. Har den en gång varit med i en transportolycka kan den aldrig mer vilja gå in i en transport. Och att få in en häst som vägrar är inte det lättaste hur många personer man än är kan jag säga er. Även sånna saker som att den en gång fått ont när den blivit sadlad (satt på sadeln) så kan den sen ha otroligt svårt att bli sadlad. 
 
En häst har väldigt svårt att lita på folk och det är viktigt att man skapar en tillit. Har du det får du automatiskt en bra relation med din häst.